BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

: : joM ikOt BloG kAmI : :

There was an error in this gadget

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

Thursday, 3 November 2011

Di Penghujung Cinta

Perjalanan hidup yang penuh liku-liku...
Mengajar aku erti kehidupan sebenar..
Aku mencari cinta yang suci tanpa secebis debu..
Namun kekecewaan sering datang menyinggah...
Kasih, mengapa saat aku memerlukan dirimu, pasti kedukaan yang kau sampaikan..
Cinta yang aku curah mungkin tiada nilainya..
Aku umpama menangih kasih pada yang tak sudi..
Andai aku mampu mengembalikan kenangan lalu, pasti engkau akan mengerti..
Namun semua itu sudah tiada bermakna lagi..
Sudah jauh aku lemparkan segala kenangan antara kita..
Janganlah engkau kembali menangih cinta ku..
Ruang di sudut ini sudah tiada lagi..
Kebahagiaanku bukanlah denganmu..
Tiada lagi erti penyesalan untuk semua ini..
Pergilah jangan kembali lagi kerana aku tak mungkin berpaling lagi..

Saturday, 1 October 2011

Kesah Penipuan utk Menangih Cinta

Aku xpaham kenapa erk manusia suka sgt mnipu.... Aku kongsi cikit pasal 1 kes penipuan yg berlaku baru ni.. Tapi identiti mangsa rahsia erkk...hihihi

Citew nya cmni...ada sowang boy ni dya kononnya berpura2 la silap antar mesej dkat gurl neh..
Gurl neh xsuspek papew ag pd awl nya....boy ni kononnya dia inspektor polis...lepas dah c gurl ni antaw mesej gtaw yg c boy ni silap antaw mesej, terus c boy ni col c gurl. Bersembang la c boy ngn c gurl ni and tetiba c boy tu ckp nk ngowat c gurl ni. Gentleman la kononnya... C gurl ni mula syak something la, mybe c boy ni penipu.
Keesokkan hari nya c gurl ni ajak c boy ni jumpa.. C boy tu ckp dya bru excident smlm, so moto ada kt kedai, makna katanya c gurl ni kena la g ambik c boy ni. C boy soh c gurl g ambik kt umh kwan dya, c gurl ni pun pg la ngn perasaan nak thu tp c gurl x pg sowang2, c gurl soh kawan dya follow jew dri jauh...risau if something happen... Akhirnya smpai la c gurl kt umh kawan c boy tu, c gurl tu terkejut la jugak bila tgk c boy tu, xda langsung cam style inspektor polis..pendek jew pun.. tp c gurl ni wat relaks jew, coz nk siasat sapew boy tu and sapew dalang d sebalik semua ni. C boy tu pun naek la moto ngn c gurl ni g lepak tepi empangan. Macam2 la c boy ni tipu... Kejap nak refresh pew yg mangsa tu ctew kt aku...

Antara jenis2 penipuan yg dilakukan :
1. dya seorang inspektor polis ( sedangkan umo bru 21, boleh ke jd inspektor????)
2. asal dari kelantan ( ckp cikit pun xda rupa owg kelantan, longhat pekat utara ada lah )
3. dya ckp xdapat gji lagi, 1 hb bru gji msok ( agak2 la kan, polis gji bukan awl bulan...xlogik tol)
4. xbg c gurl ni kerja....jelez ktanya...perbelanjaan semua dya tggung...( pdhal pg mkn td c gurl yg bayaq)
5. ada ketew honda warna kuning..nk pnjam gtaw...anytime boleh..(c gurl tu ckp time lepak,ada kete wira lalu dya ckap tu ketew honda...bodohhh tol c boy tu)
6. Mintak nk sentuh c gurl tu...( knonnya supaya dya xpndang owg len dh)
7.Xbg c gurl gtaw fmly yg c boy ni polis,tkut fmly c gurl ni teriam c boy sbb kerjaya bukan sbb suka)
8. aku dah xigt la apa ag yg c mgsa story...byk sgt penipuan...naek pening aku dengar...

Lepas blik dri perjumpaan dengan seorang penipu terhebat..c gurl terus mesej gtaw yg c gurl dah taw sapew sebenarnya c boy ni.. Mengalabah c boy... pastu mula col xbenti2...mesej merayu....aduhhh kelakar sguh la aku dgr story ni....ada gak manusia macam tu kan...menangih cinta dengan penipuan....kihkihkih....teruk sguh...kompen kurang kaseh syg la tu....

P/s : berhati2 la erk...mcm2 jenis penipuan skunk ni.....bahaya tol la....
P/s : utk mangsa...u mmg bijak sbb dpt bongkar perkara sebenar....

Wednesday, 21 September 2011

Iya iya lah...meme arr...dunia smua tuuu...

Kau meme terbaek arr...
Kau cakap kau sayang...
Kau cakap kat aku,aku sorang jew...
Kau memang pandai bercakap...
Kau pandai arr buat aku jatuh hati kat kau....
Aku sayang arr kat kau tapi tu dulu arrr...
sebelom aku taw kau siapa...
Kau fikir aku n apa??
Barang mainan ke??
waktu kau nak kau cari aku...
waktu kau tak nak kau pergi camtu jew...
Heee memang kau saja nak cari pasal kan...

Wednesday, 24 August 2011

Wahhh...raya lagi bapew ari jew agi neh..
tak sabar nyew nak blek kampung ku...
and paling tak sabar nak jumpa dengan someone...
someone special ke tak special eerrkk??
huhuhu...
hope xujan lar ari aku nk blek nanti...
ujan2x...xmao turun yew ari sabtu neh...
t0 kawan2x ku smua...
selamat hari raya yew...maaf taw law ada salah ngan u'ollz..
jmput2x lar dtg umh yew..
t0 kwan2x yg bru nak balik tuu, hati2x yew....
$ E L @ M @ T   H @ R !   R @ Y @   @ ! D ! L F ! T R !

Saturday, 13 August 2011

Hari ni aku rasa happy sangat, sebab BFF aku kol aku tadi...hehehe...akhirnya dya gtaw gak aku yg dya dh nak bertunang...alhamdulillah...sampai gak jodoh BFF aku ni....Ehh aku ni pew kes nya...terlebey seronok plak...Aku dah lma knl dgn BFF aku ni....sejak dri form 3 aku berkawan dengan dya....susah senang aku,dya selalu ada...tu baru lah teman sejatikan....hope frenzship aku dgn dya hingga ke akhir hayat...harap sangat dya bahagia dengan insan tersayang.... Ermmm tapi yang sedey nya aku ni ha...xbertemu2 jodoh lagi...aduhaiii jodoh oh jodoh kt mana la kau jodoh....jelez kowt tgk member dh tunang and kawen....errrr.....
   ZATY stop!!!xyah nk fikir sgt...law ada jodoh, xkemana la...mungkin blom smpai masa dan ketika nya lgi....Aminnn...moga2 cepat la jodoh aku..heheheh(Gedikkzzz)

P/S : untuk kawan ku yg tersayang Norhaida Jaafar....semoga berbahagia yew...xmaw lupakan aku taw....mizz uuuuu frenz

Friday, 12 August 2011

RoMANTiK ++ KELaKAR

Gadis : hari ni saye akan menjalani pembedahan jantung .

Jejake : saye tau . I love you !


Gadis : i love you too ! ♥


(bile sedar dari pembedahan gadis tengok jejake takde . Tapi ayah die 



je ade)


Gadis : mane bf saye ayah ?


Ayah : siti tau tak siape yang dermakan jantung untuk siti ? :(

Gadis : apaaa ? (terus menangis)


T_____T


Ayah : hehe . Takde la . Ayah melawak je . Die pergi tandas ;D


hahahahah....


Sabor Je Lah~

Thursday, 11 August 2011

Sesalan Manusia...

bila insan yang kita syg ada depan mata kita,
kita tak pernah nk menghargai dya....
selalu marah2x dya wlaupun kita yg slh....
tpi dya tetap pujuk kita....
xpernah dya tinggikan suara ngan kita...
Ya Allah, berdosa nya kita...
dya selalu ada di sisi saat kita memerlukan dya.
tp kita tak pernah ada dengan dia bila dya perlukan kita..
sekarang...
dya dah pergi jauh dari kita...
kita rindu sangat2x dekat dya...
kita nk dya layan kita cm dulu....
kita sayang dya....
kita harap sgt dya dpt maafkan kita.....
AR tlong maafkan NI

sketsa Sebelom Dan Slepas BercoUPLe

SEBELUM COUPLE :


L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!

P: abg nk tngglkn syg ke?


L: mestilah x? tolong jgn fkir mcm 2. xmngkin trjadi!!


P: abg cntakn sygkan?


L: ye,tiap hari.


P: abg prnh tipu syg x?


L: X! nape syg sllu tnye cm2?


P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?


L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.


P: abg akn pkul syg?


L: giler ke?abg bkn llaki cm2!



P: bleh ke syg prcyekn abg?

L: yaa!


P: syg!



SELEPAS COUPLE:


baca dari bawah hingga atas.
.

Sunday, 24 July 2011

JaLaN2x_caRi maKan

Semalam kan, acu aku belanja makan yang ni... Lokasi kat Padang Broom, Penang. Kalau korang nak try, leh pergi kat kedai yang nama Chelur-Chelur.... Nama kedai ada kaitan ngan makanan ni...sebab law nak makan benda semua ni, kita kena celur dulu dalam air panas....walaupun nampak macam agak tidak menarik, tapi kuah yang kedai ni buat memang sedap.....kesedapann celur-celur ni terletak kat kuah dia...law kuah tak sedap, xyah la pergi kedai tu agi....Harga plak ikut yang korang makan, setiap lidi yang korang dah makan, kena simpanm jangan korang g buang plak...law tak silap aku, secucuk harga dalam RM 1....
                 S E L A M A T    M E N C U B A

Thursday, 21 July 2011

nOveL & aKu

Ni lah novel yang aku baru jew habeh baca semalam....jalan cerita dia boleh la tahan....best jugak jika kita hayati betol2....kat cini aku kongsikan cikit sinopsis novel ni ngan korang semua....selamat membaca...
Qisya Amni, gadis manis yang tinggal bersama ayah saudaranya sejak kecil lagi. Walaupun tidak disenangi Mak Long Ainun, namun Pak Long Mukri sangat menyayanginya. Pada mata Qisy Amni itu tertulis cerita. Setiap kali memandang matanya, seakan turut mendengar kisahnya.
Membesarkan anak perempuan bagaikan memiliki harta yang dipinjamkan orang. Sampai waktu dan ketika, harta itu akan dikembalikan. Lalu dia mahu yang terbaik untuk anak saudaranya yang piatu itu. Tetapi bagaimana, jika hati Qisya menulis yang lain.
Kadang-kadang cinta boleh buat seseorang itu sesat. Kadang-kadang pula, cinta boleh buat seseorang mengembara. Dan...sang pengembara pula, pasti akan bertemu dari mana asalnya hati..

Wednesday, 20 July 2011

adehhhh!!!

Hari ni hari ke3 aku tak pergi kerja...bukan niat untuk suka2 tak perg kerja...tapi aku rasa sangat2 tidak sehat...huhuhu...sakit gilew pinggang aku semenjak 2menjak ni....mungkin sebab selalu angkat barang berat kot kat tempat kerja...nak wat camna kan, tak cukup kaki dan tangan...dah tu pekerja lelaki pun ada 2 orang jew...kerj ashift lak diorang tu....aku ni kerja pagi jew...so kalaw ada barang sampai time budak2 laki 2orang tu kerja pagi takda la teruk sangat kerja aku....tapi barang pun asyik sampai time aku sorang2 jaga bilik TCR tu...penat kot....dah 2 minggu aku tak cuti....so sekarang tiba la masa untuk aku balas demdam...hahahah..jahat takaku....sapa suruh time aku mintak cuti tak mau bagi sangat...ha tengok..kan aku dah terlebih cuti.....

ceMpeDaK & pIsaNg GoReNg

Petang tadi aku rasa teringin sangat nak makan pisang goreng dengan cempedak goreng...aku pun pergi la beli dekat gerai makcik yang dekat dengan rumah aku ni...aku pun mintak la kat makcik tu..
       " makcik, saya nak pisang goreng 2 hinget, cempedak goreng 2 hinget..."
dah selesai aktiviti menjual beli, aku pun naek motor terus balik rumah..tak sabar aku nak makan..
sampai jew kat rumah aku pun terus la bukak plastik pisang & cempedak goreng tu...bukak2 jew beg plastik tu...terkejut aku tengok, ada 6 ketul jew cempedak goreng...dah tu pisang goreng punya la kecik..( sebiji pisang potong 8bhgian )...macam ni ke orang melayu berniaga...macam mana la orang melayu nak maju kan....sedih betul aku bila mengalami keadaan ni...lepas ni aku dah tak nak pergi beli kat makcik tu lagi....Boikoooottttt....

Tuesday, 19 July 2011

: : VIRUS FACEBOOK YANG SGT JAHAT : :

hisshhhh...macam2x sekarang ni kan....virus la apa la....apa lah nak jadi dengan dunia kita ni...aku pun tak tau nak cakap camna...sebelum ni aku just baca kat wall yang kawan2x aku tulis pasal virus ni....ha!!!last2x kena lak kat aku tadi...huhh!!bodoh punya orang....bila semua manusia dah celik IT, camni lah jadinya.....dunia...dunia....

lagi 10 tahun akan datang tak tau lar apa lak yang akan berlaku kan...kalau sekarang ni ada FACEBOOK...ag 10 thun nanti ada apa lah agaknya kan....

FACEBOOK  ni ada keburukkan dan kebaikannya...tapi bagi aku banyak keburukan dari kebaikan...aku rasa aku patut delete akaun FACEBOOK aku tu...

Monday, 18 July 2011

Miss_riNdu_wIndu..

: : aku sayang mama aku : :
Ermmmm...dah 2 bulan aku tak balik kampung...rindunya kat mama aku...hari2 kerja, smpai tak da masa nak balik kampung. Tak lama lagi kan nak raya, so kena la cari duit lebih sikit...huhuhu...
Ma, akak rindu gilew kat ma...tunggu akak balik tau....
~> Love U Mama <~



: : adeQ2 yG akU sAyaNg : :
~> ct (baju pink) > adeq aku yang ke 3, baru form 2 tahun ni...suka gaduh dengan aku..tak pernah bersaatu hati...tapi ada gak la time kami boleh ngam....tp banyak gaduh dari berbaik...agak pemalas..kompem nak bebai dulu law kena buat kerja...tapi aku tetap sayang dia...sebab dia kan adeq aku..

~> baby ( baju puteh)  > Baby tua..hehehe...yang ni yang paling kecik sekali...skrang dah umo 10 thun...yang ni paling rapat dengan aku...manja sikit sebab dia yang bongsu...rajin buat kerja...wlaupun bongsu tapi diA
 lebih matang dari adeq yang no 3...

~> angah > haa...ni adeq aku yang ke 2...paling susah nak bela budak sowang ni....suka cari pasal dengan aku...suka wat masalah...tapi kadang2 pala otak dia ni leh pakai gak...budak pandai...tapi entah la....no komen...skrang umo dia 18...gadoh2 pun aku tetap syg kt adeq aku ni...




hahaha...susah gilew aku nak ambek gambar mama ngan abah aku ni...abah aku ni agak malu-malu kucing...so susah untk aku ambek gambar dia....suka ja aku tengok mama ngan abah aku macam ni....aku sayang sangat2x kat mama ngan abah aku...tipu la law ada owang cakap dia tak sayang kat mak ayah dia kan...
Ma..Abah...terima kasih sebab dah besarkan kakak...kakak janji, kakak akan balas jasa ma ngan abah....dah banyak ma ngan abah berkorban untuk besarkan kami 4 beradik...

~>ABAH~~~~~~~MAMA<~
     !           !           !           !
aKaK        aNgAh      CiTy        bABy

hahahaha

werrkkkkk...padan muka....dah xleh nk kutuk aku agi dah...hahahha...puas ati aku.....

Sunday, 17 July 2011

sifat aMarah...

Marah  ~> apa tu? perasaan kew?errrr...gelora dalam jiwa jew lar...hahahha...
                aku suka marah!...kompem ngeri jew bila dengar kan...hahahha...
aku ni sowang yg cepat naek hangin....huhhh!! tak suka law owang suka ngata benda yang aku tak
 buat...arrr....cam aku nak kill jew owang tu......
Law aku ngah bad mod, plez dont Ganggu2x ok!!!
Heeeeeee....pelik bebenor perangai aku ni kan....camna la aku nak buang sikap panas baran aku neh????
Adik2 aku sllu jew jadi mangsa Amarah aku....( aku kakak yang jahat ) tapi aku
taw ler, adik2 aku tetap sayang kat akak diorang ni.....hahahahha(poyos jew aku ni)....
EZATY!!wehh...buang la perangai buruk hg tu...xda owang nak suka pun.....(diri aku yang satu lg berkata2)
kehkehkeh......

Diri sendiri ~> walaupun aku sorang yang agak panas + baran = kayu api...aku tak suka jadi hipokrit...ni lah              diri aku.....aku xsuka berpura2 dalam kehidupan aku....bagi aku hidup dalam kepura2an xkan wat aku epy....
derita jew babe hidop cam tu....huhhhh!!!!!!! berambos hipokrit dari hidup aku.....!!!nyampah jew aku nak adap hipokrit2 ni.....
neh aku yg terlalu lar hipokrit!!!!

Tuesday, 5 July 2011

JaLaN2x_caRi maKan

Menu hari ni.....
Ni antara menu yang sering aku dan makcik aku adap setiap kali kami dapat gaji....nampak cam simple jew kan....tapi mahal gilew....naseb baek sedap....walaupun nampak macam agak tidak menarik....
Lokasi : Batu Uban
RM 52.50 ...

Monday, 4 July 2011

:: cArta hati ::


Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku
Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
lagu cinta kita bermula
dari mata turun ke jiwa
dari teman menjadi cinta
dan berjanji untuk setia
sehidup semati kita
menjanji kan bahagia
untuk kita berdua selamanya
jangan engkau jangan pergi
jangan tinggal ku sendiri
jangan tinggal kan carta hati
kau janji kan bahagia
ku janji kau tak terluka
teruslah berada di carta hati kita


Read more: http://www.lirikme.com/2011/01/carta-hati-najwa-latif/#ixzz1R9Xw1DFF


Najwa Latif – Carta Hati

Saturday, 2 July 2011

bLack_sofea jAne

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki


Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri


Wednesday, 22 June 2011

:: aKu denGan dUnia ku ::

hati aku kini tiada lagi penghuni...aku kini sendiri..tanpa insan tersayang disisi....aku kini menangis lagi...menjalani hidup yang terlalu perit untukku lalui...aku berdiri seperti dahan yang kerapuhan...hatiku sakit tiada keruan...sungguhpun pahit terpaksa ku telan....luluh hatiku bagai tersusuk sembilu....

Friday, 25 February 2011

:: KEBAHAGIAAN YG KU CARI ::

Ya Allah Ya Tuhan ku... Mengapa ini yang terjadi dalam kehidupanku. Sesungguhnya aku amat menyayangi dirinya. Dialah cinta sejati ku, hadirnya menyinari hidupku. Tangis duka ku hanya dia di sisi ku. Di saat air mata menitis ke pipi ini, dia hadir membawa kegembiraan. Sungguh agung kasihmu itu. Namun apakan dayaku untuk menentukan kebahagian kita. Restu ibu bapa amat aku dambakan. Aku pasrah Ya Allah, andai dia adalah jodohku, satukanlah kami dengan ikatan suci. Andai dia bukan jodohku, temukanlah dia dengan insan yang lebih mulia dari ku. Sinarilah hidupnya dengan kebahagiaan, hanya itu yang mampu memberikan aku ketenangan apabila melihat dia bahagia

Saturday, 22 January 2011

TOLONG INGATKAN AKU by ANA RAFALI

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari

Chorus
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Ulang Chorus
Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita