BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

: : joM ikOt BloG kAmI : :

There was an error in this gadget

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

Saturday, 1 October 2011

Kesah Penipuan utk Menangih Cinta

Aku xpaham kenapa erk manusia suka sgt mnipu.... Aku kongsi cikit pasal 1 kes penipuan yg berlaku baru ni.. Tapi identiti mangsa rahsia erkk...hihihi

Citew nya cmni...ada sowang boy ni dya kononnya berpura2 la silap antar mesej dkat gurl neh..
Gurl neh xsuspek papew ag pd awl nya....boy ni kononnya dia inspektor polis...lepas dah c gurl ni antaw mesej gtaw yg c boy ni silap antaw mesej, terus c boy ni col c gurl. Bersembang la c boy ngn c gurl ni and tetiba c boy tu ckp nk ngowat c gurl ni. Gentleman la kononnya... C gurl ni mula syak something la, mybe c boy ni penipu.
Keesokkan hari nya c gurl ni ajak c boy ni jumpa.. C boy tu ckp dya bru excident smlm, so moto ada kt kedai, makna katanya c gurl ni kena la g ambik c boy ni. C boy soh c gurl g ambik kt umh kwan dya, c gurl ni pun pg la ngn perasaan nak thu tp c gurl x pg sowang2, c gurl soh kawan dya follow jew dri jauh...risau if something happen... Akhirnya smpai la c gurl kt umh kawan c boy tu, c gurl tu terkejut la jugak bila tgk c boy tu, xda langsung cam style inspektor polis..pendek jew pun.. tp c gurl ni wat relaks jew, coz nk siasat sapew boy tu and sapew dalang d sebalik semua ni. C boy tu pun naek la moto ngn c gurl ni g lepak tepi empangan. Macam2 la c boy ni tipu... Kejap nak refresh pew yg mangsa tu ctew kt aku...

Antara jenis2 penipuan yg dilakukan :
1. dya seorang inspektor polis ( sedangkan umo bru 21, boleh ke jd inspektor????)
2. asal dari kelantan ( ckp cikit pun xda rupa owg kelantan, longhat pekat utara ada lah )
3. dya ckp xdapat gji lagi, 1 hb bru gji msok ( agak2 la kan, polis gji bukan awl bulan...xlogik tol)
4. xbg c gurl ni kerja....jelez ktanya...perbelanjaan semua dya tggung...( pdhal pg mkn td c gurl yg bayaq)
5. ada ketew honda warna kuning..nk pnjam gtaw...anytime boleh..(c gurl tu ckp time lepak,ada kete wira lalu dya ckap tu ketew honda...bodohhh tol c boy tu)
6. Mintak nk sentuh c gurl tu...( knonnya supaya dya xpndang owg len dh)
7.Xbg c gurl gtaw fmly yg c boy ni polis,tkut fmly c gurl ni teriam c boy sbb kerjaya bukan sbb suka)
8. aku dah xigt la apa ag yg c mgsa story...byk sgt penipuan...naek pening aku dengar...

Lepas blik dri perjumpaan dengan seorang penipu terhebat..c gurl terus mesej gtaw yg c gurl dah taw sapew sebenarnya c boy ni.. Mengalabah c boy... pastu mula col xbenti2...mesej merayu....aduhhh kelakar sguh la aku dgr story ni....ada gak manusia macam tu kan...menangih cinta dengan penipuan....kihkihkih....teruk sguh...kompen kurang kaseh syg la tu....

P/s : berhati2 la erk...mcm2 jenis penipuan skunk ni.....bahaya tol la....
P/s : utk mangsa...u mmg bijak sbb dpt bongkar perkara sebenar....

0 ulasan: