BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

: : joM ikOt BloG kAmI : :

There was an error in this gadget

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

Tuesday, 18 September 2012

G.u.R.L + B.e.A.u.T.i.F.u.L

Okey...
Di awal pagi smbil tunggu ckup masa nk pergi kerja...
Atiy masok kerja kul 10.. so banyak masa untuk merepek kt sini...
hek3x...

Okey jom story pasal tajuk di atas.... Gurl + Beautiful...
perempuan + kecantikkan...

Ada ke pompuan yang tak suka nampak canteq?? Urmmm...ada ke??
Mungkin 1 dalam 100 kot yang xsuka nampak cantik kan...
Percaya x gurl sanggup berhabis duit just sebab nak nampak canteq
n perfect dari kawan2 lain...
Oppzzz... wahai gurl2 sekalian....
nak nampak canteq tu buley tapi niat tu kena btol...
btol x??
Niat tu biarlah kerana Allah swt...
kan..kan..kan...
and lgi 1
Sapew cakap tutup aurat xleh nampak cantik...
buley gak kan...cer tengok Heliza Helmi tu...
huhuhu...Atiy minat sangat ngan dya...
style dya mmg sweet...
canteq and aurat maseh terjaga...

Xpayah pun nk beli pakaian mahal2 law pakaian tu menampakkan diri kita neh murah
tak da gunanya jugak...
btol x?
biar murah xpe, asalkan maruah diri kita terjaga....
hehehe....
(xtuju untuk sapew2 pun eaa)

Owhh..owhhh...atiy dah lewat lah....nak pergi kerja dulu... Pasal entri PENYAKIT HATI yang atiy janji nk wat tu, nanti eaa...sebab agak bizi skit skunk neh...


# Jual produk kecantikkan kena pakai cantik2 jugak, sebab nak yakinkan customer #
~ S.A.Y.O.N.A.R.A ~

Thursday, 30 August 2012

Tentang Cinta


Assalammualaikum....

Hyep...Neh baru ada masa nk update entri..huhuhu...
Sempena 31 Ogos ri neh... atiy nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 55.. 
semoga kemerdekaan kita ini mampu kita kekalkan hingga keakhirnya.
Wahh...semangat sungguh...
Mestilah kena bersemangatkan....kita kan anak2 merdeka.

Okeh.. Untuk entri kali neh atiy nak kongsi dengan korang tentang buku yang atiy baru jew habeh baca baru2 neh..
Haa... buku neh laaa....ada yg pernah baca x?? Buku neh atiy pinjam dari kawan atiy.
So atiy nak kongsi dengan korang tentang salah 1 tajuk yang betol2 tarik minat atiy untuk baca..
jommmm baca....



Cintailah CINTA
# Kuasailah dirimu untuk yang kau cintai, bukan menguasai yang kau cinta untuk dirimu sendiri #

" Seseorang yang berhasil mendapat cinta dengan mudah akan sukar memperolehi cinta sejati "
     UMAR Khayyan pernah berkata, " Hanyalah dengan mencintai Tuhan dan Rasul-Nya, cinta itu khalis dan kudus.  Setiap kita akan mengakui hakikat itu, tetapi kalau ditanyakan kepada kita, cintakah  kita kepada Allah? Aduh, terlalu sukar untuk menjawabnya. Jika dijawab tidak, terasa berdosa benar kepada-Nya. Masakan kita mampu mengatakan tidak, sedangkan bergitu melaut kebaikan_nya untuk kita. Jika dijawab ya... maka terasa benar dustanya. Bertapa banyak pula kejahatan dan dosa kita kepada-Nya.

2 TANDA  MENCINTAI  ALLAH  DENGAN ALLAH.

# Kalau cinta, rindu untuk bertemu  (◕‿-)!!
BAGAIMANA sikap kita dengan janji temu (solat) Allah? Apakah kita datang seawal waktu atau sering menunggu-nunggu masuknya waktu solat? Jika ya, itu petanda yang kita cintakan Allah. Sekiranya setiap kali menjelang waktu solat kita telah siap sedia berwuduk, menunggu di saf hadapan dengan pakaian yang paling bersih, ditambah pula dengan haruman minyak wangi... Alhamdulillah, itu petanda cinta . Jika kesempatan 'dating' dengan kekasih ditunggu-tunggu saat dan ketikanya, maka seharusnya lebih-lebih lagi dengan Allah yang kita cintai.
       Jika solat lewat ( apalagi langsung tidak solat ), datang dengan enggan, muka masam, berat tulang dan berpakaian berserabut, itu petanda tidak cinta. Tidak fokus. Sambil lewa pula. Solat mahu selesai cepat. Apakah seorang kekasih ingin segera berpisah dalam pertemuan dengan kekasihnya? adakah Seorang kekasih sampai lewat untuk janji temunya? Atau berpakaian serabut, kusut masai dan berbau ketika menemui kekasihnya? Tidak mungkin. Tetapi jika itulah sikap kita, ertinya kita tidak cinta kepada kekasih itu. Maka bergitulah juga ukuran cinta kita kepada Allah. Perlu ada rindu, bukan jemu untuk bertemu.

# Kalau cinta, suka apabila disuruh
SEORANG kekasih sentiasa suka 'disuruh' oleh kekasihnya. Kesusahan walau sebesar mana tidak diperkira. Asal maksud kekasih dipenuhi, tidak kira apa akan ditempuhi ( katanya lautan api pun sanggup direnangi). Oleh kerana amat suka disuruh, hati sentiasa menunggu-nunggu bila hendak disuruh. Bila lagi? Apa lagi? Bergitulah detik hati selalu. Pantang disuruh, macam lipas kudung, segera dilaksanankan.
       Bergitulah orang yang cintakan Allah, sentiasa suka apabila diperintah. Bila ada sesuatu disuruh buat, terus dibuat. Tanpa tanya-tanya lagi. Apabila disuruh tinggal, terus ditinggalkan. Sami'na wa ato'na - kami dengar dan kami taat. Itulah bukti cinta. Sebarang suruhan daripada Tuhan akan segera dilaksanakan. Malas, letih, susah, sakit, miskin dan lain-lain tidak menjadi halangan. Bagaimana kita? 
       Mereka ini sentiasa proaktif dan mencari-cari apa lagi suruhan Tuhan yang hendak dilaksanakan. Bila dapat dilaksanakan, alangkah bahagianya dirasakan.
        Sekarang, apa respon kita terhadap perintah Allah dan laranganNya? Ya mungkin kita melaksanakannya, namun apakah hati kita suka ketika melakukannya? Contohnya, solat Subuh. Ya, memang kita telah solat Subuh, tetapi apakah kita suka dan ceria ketika melaksanakanya. Cermin muka kita... apakah tersenyum ria setiap kali bangun subuh? Atau masam mencuka, malangkah ke bilik air dengan langkah malas, lesu dan terpaksa?
        Jika ada rasa terpaksa, untuk bangun solat, itu petanda belum cibta. Besar bezanya antara orang yang mengatakan 'I have to pray (saya kena solat) ' dengan orang yang berkata ' I need to pray ( saya perlu solat ).' Memang kedua-duanya sama-sama sembahyang. Tetapi seorang kerana suka, seorang lagi kerana terpaksa. Yang seorang sudah cinta, yang seorang lagi belum cinta.

 (◕‿-)!! hehehe...sampai cineh jew atiy kongsi dengan korang...coz ada hal jap...tunggu update seterusnya...tentang PENYAKIT HATI...  (◕‿-)!!



Sunday, 15 July 2012


# Pose Kt teMPaT kejew Yg X bpew Nak CuN #

Assalammualaikum....

Alhamdulillah.. di panjangkan umo lagi dan maseh boleh update entry baru dekat blog atiy yang tak seberapa ni. Lagi seminggu kita akan menyambut bulan Ramadhan, rasa macam baru jew kan kita berpuasa. Haaa...mesti ada yang belom ganti puasa kan..huhu...cepat2 lah ganti ye, sempat ag neh. hik3x....
  Syukur sangat dekat2 bulan Ramadhan ni, rezeki lak murah. 
Thankz bos sebab dah naek kan gaji saya.
hikhikhik....
Xsia2 6 bulan atiy bekerja keras, akhirnya berbaloi jugak. Usaha lagi mana taw kot2
murah lagi rezeki lepas ni. NO bodek2 owkeh. Kerja dengan penuh keikhlasan taw. Xmaen lah bodek2 neh..



Thursday, 3 November 2011

Di Penghujung Cinta

Perjalanan hidup yang penuh liku-liku...
Mengajar aku erti kehidupan sebenar..
Aku mencari cinta yang suci tanpa secebis debu..
Namun kekecewaan sering datang menyinggah...
Kasih, mengapa saat aku memerlukan dirimu, pasti kedukaan yang kau sampaikan..
Cinta yang aku curah mungkin tiada nilainya..
Aku umpama menangih kasih pada yang tak sudi..
Andai aku mampu mengembalikan kenangan lalu, pasti engkau akan mengerti..
Namun semua itu sudah tiada bermakna lagi..
Sudah jauh aku lemparkan segala kenangan antara kita..
Janganlah engkau kembali menangih cinta ku..
Ruang di sudut ini sudah tiada lagi..
Kebahagiaanku bukanlah denganmu..
Tiada lagi erti penyesalan untuk semua ini..
Pergilah jangan kembali lagi kerana aku tak mungkin berpaling lagi..

Saturday, 1 October 2011

Kesah Penipuan utk Menangih Cinta

Aku xpaham kenapa erk manusia suka sgt mnipu.... Aku kongsi cikit pasal 1 kes penipuan yg berlaku baru ni.. Tapi identiti mangsa rahsia erkk...hihihi

Citew nya cmni...ada sowang boy ni dya kononnya berpura2 la silap antar mesej dkat gurl neh..
Gurl neh xsuspek papew ag pd awl nya....boy ni kononnya dia inspektor polis...lepas dah c gurl ni antaw mesej gtaw yg c boy ni silap antaw mesej, terus c boy ni col c gurl. Bersembang la c boy ngn c gurl ni and tetiba c boy tu ckp nk ngowat c gurl ni. Gentleman la kononnya... C gurl ni mula syak something la, mybe c boy ni penipu.
Keesokkan hari nya c gurl ni ajak c boy ni jumpa.. C boy tu ckp dya bru excident smlm, so moto ada kt kedai, makna katanya c gurl ni kena la g ambik c boy ni. C boy soh c gurl g ambik kt umh kwan dya, c gurl ni pun pg la ngn perasaan nak thu tp c gurl x pg sowang2, c gurl soh kawan dya follow jew dri jauh...risau if something happen... Akhirnya smpai la c gurl kt umh kawan c boy tu, c gurl tu terkejut la jugak bila tgk c boy tu, xda langsung cam style inspektor polis..pendek jew pun.. tp c gurl ni wat relaks jew, coz nk siasat sapew boy tu and sapew dalang d sebalik semua ni. C boy tu pun naek la moto ngn c gurl ni g lepak tepi empangan. Macam2 la c boy ni tipu... Kejap nak refresh pew yg mangsa tu ctew kt aku...

Antara jenis2 penipuan yg dilakukan :
1. dya seorang inspektor polis ( sedangkan umo bru 21, boleh ke jd inspektor????)
2. asal dari kelantan ( ckp cikit pun xda rupa owg kelantan, longhat pekat utara ada lah )
3. dya ckp xdapat gji lagi, 1 hb bru gji msok ( agak2 la kan, polis gji bukan awl bulan...xlogik tol)
4. xbg c gurl ni kerja....jelez ktanya...perbelanjaan semua dya tggung...( pdhal pg mkn td c gurl yg bayaq)
5. ada ketew honda warna kuning..nk pnjam gtaw...anytime boleh..(c gurl tu ckp time lepak,ada kete wira lalu dya ckap tu ketew honda...bodohhh tol c boy tu)
6. Mintak nk sentuh c gurl tu...( knonnya supaya dya xpndang owg len dh)
7.Xbg c gurl gtaw fmly yg c boy ni polis,tkut fmly c gurl ni teriam c boy sbb kerjaya bukan sbb suka)
8. aku dah xigt la apa ag yg c mgsa story...byk sgt penipuan...naek pening aku dengar...

Lepas blik dri perjumpaan dengan seorang penipu terhebat..c gurl terus mesej gtaw yg c gurl dah taw sapew sebenarnya c boy ni.. Mengalabah c boy... pastu mula col xbenti2...mesej merayu....aduhhh kelakar sguh la aku dgr story ni....ada gak manusia macam tu kan...menangih cinta dengan penipuan....kihkihkih....teruk sguh...kompen kurang kaseh syg la tu....

P/s : berhati2 la erk...mcm2 jenis penipuan skunk ni.....bahaya tol la....
P/s : utk mangsa...u mmg bijak sbb dpt bongkar perkara sebenar....

Wednesday, 21 September 2011

Iya iya lah...meme arr...dunia smua tuuu...

Kau meme terbaek arr...
Kau cakap kau sayang...
Kau cakap kat aku,aku sorang jew...
Kau memang pandai bercakap...
Kau pandai arr buat aku jatuh hati kat kau....
Aku sayang arr kat kau tapi tu dulu arrr...
sebelom aku taw kau siapa...
Kau fikir aku n apa??
Barang mainan ke??
waktu kau nak kau cari aku...
waktu kau tak nak kau pergi camtu jew...
Heee memang kau saja nak cari pasal kan...

Wednesday, 24 August 2011

Wahhh...raya lagi bapew ari jew agi neh..
tak sabar nyew nak blek kampung ku...
and paling tak sabar nak jumpa dengan someone...
someone special ke tak special eerrkk??
huhuhu...
hope xujan lar ari aku nk blek nanti...
ujan2x...xmao turun yew ari sabtu neh...
t0 kawan2x ku smua...
selamat hari raya yew...maaf taw law ada salah ngan u'ollz..
jmput2x lar dtg umh yew..
t0 kwan2x yg bru nak balik tuu, hati2x yew....
$ E L @ M @ T   H @ R !   R @ Y @   @ ! D ! L F ! T R !