BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

: : joM ikOt BloG kAmI : :

There was an error in this gadget

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

# RaYa Ke3..kAmi bEr3 # 2.0.1.2 #

Sunday, 24 July 2011

JaLaN2x_caRi maKan

Semalam kan, acu aku belanja makan yang ni... Lokasi kat Padang Broom, Penang. Kalau korang nak try, leh pergi kat kedai yang nama Chelur-Chelur.... Nama kedai ada kaitan ngan makanan ni...sebab law nak makan benda semua ni, kita kena celur dulu dalam air panas....walaupun nampak macam agak tidak menarik, tapi kuah yang kedai ni buat memang sedap.....kesedapann celur-celur ni terletak kat kuah dia...law kuah tak sedap, xyah la pergi kedai tu agi....Harga plak ikut yang korang makan, setiap lidi yang korang dah makan, kena simpanm jangan korang g buang plak...law tak silap aku, secucuk harga dalam RM 1....
                 S E L A M A T    M E N C U B A

Thursday, 21 July 2011

nOveL & aKu

Ni lah novel yang aku baru jew habeh baca semalam....jalan cerita dia boleh la tahan....best jugak jika kita hayati betol2....kat cini aku kongsikan cikit sinopsis novel ni ngan korang semua....selamat membaca...
Qisya Amni, gadis manis yang tinggal bersama ayah saudaranya sejak kecil lagi. Walaupun tidak disenangi Mak Long Ainun, namun Pak Long Mukri sangat menyayanginya. Pada mata Qisy Amni itu tertulis cerita. Setiap kali memandang matanya, seakan turut mendengar kisahnya.
Membesarkan anak perempuan bagaikan memiliki harta yang dipinjamkan orang. Sampai waktu dan ketika, harta itu akan dikembalikan. Lalu dia mahu yang terbaik untuk anak saudaranya yang piatu itu. Tetapi bagaimana, jika hati Qisya menulis yang lain.
Kadang-kadang cinta boleh buat seseorang itu sesat. Kadang-kadang pula, cinta boleh buat seseorang mengembara. Dan...sang pengembara pula, pasti akan bertemu dari mana asalnya hati..

Wednesday, 20 July 2011

adehhhh!!!

Hari ni hari ke3 aku tak pergi kerja...bukan niat untuk suka2 tak perg kerja...tapi aku rasa sangat2 tidak sehat...huhuhu...sakit gilew pinggang aku semenjak 2menjak ni....mungkin sebab selalu angkat barang berat kot kat tempat kerja...nak wat camna kan, tak cukup kaki dan tangan...dah tu pekerja lelaki pun ada 2 orang jew...kerj ashift lak diorang tu....aku ni kerja pagi jew...so kalaw ada barang sampai time budak2 laki 2orang tu kerja pagi takda la teruk sangat kerja aku....tapi barang pun asyik sampai time aku sorang2 jaga bilik TCR tu...penat kot....dah 2 minggu aku tak cuti....so sekarang tiba la masa untuk aku balas demdam...hahahah..jahat takaku....sapa suruh time aku mintak cuti tak mau bagi sangat...ha tengok..kan aku dah terlebih cuti.....

ceMpeDaK & pIsaNg GoReNg

Petang tadi aku rasa teringin sangat nak makan pisang goreng dengan cempedak goreng...aku pun pergi la beli dekat gerai makcik yang dekat dengan rumah aku ni...aku pun mintak la kat makcik tu..
       " makcik, saya nak pisang goreng 2 hinget, cempedak goreng 2 hinget..."
dah selesai aktiviti menjual beli, aku pun naek motor terus balik rumah..tak sabar aku nak makan..
sampai jew kat rumah aku pun terus la bukak plastik pisang & cempedak goreng tu...bukak2 jew beg plastik tu...terkejut aku tengok, ada 6 ketul jew cempedak goreng...dah tu pisang goreng punya la kecik..( sebiji pisang potong 8bhgian )...macam ni ke orang melayu berniaga...macam mana la orang melayu nak maju kan....sedih betul aku bila mengalami keadaan ni...lepas ni aku dah tak nak pergi beli kat makcik tu lagi....Boikoooottttt....

Tuesday, 19 July 2011

: : VIRUS FACEBOOK YANG SGT JAHAT : :

hisshhhh...macam2x sekarang ni kan....virus la apa la....apa lah nak jadi dengan dunia kita ni...aku pun tak tau nak cakap camna...sebelum ni aku just baca kat wall yang kawan2x aku tulis pasal virus ni....ha!!!last2x kena lak kat aku tadi...huhh!!bodoh punya orang....bila semua manusia dah celik IT, camni lah jadinya.....dunia...dunia....

lagi 10 tahun akan datang tak tau lar apa lak yang akan berlaku kan...kalau sekarang ni ada FACEBOOK...ag 10 thun nanti ada apa lah agaknya kan....

FACEBOOK  ni ada keburukkan dan kebaikannya...tapi bagi aku banyak keburukan dari kebaikan...aku rasa aku patut delete akaun FACEBOOK aku tu...

Monday, 18 July 2011

Miss_riNdu_wIndu..

: : aku sayang mama aku : :
Ermmmm...dah 2 bulan aku tak balik kampung...rindunya kat mama aku...hari2 kerja, smpai tak da masa nak balik kampung. Tak lama lagi kan nak raya, so kena la cari duit lebih sikit...huhuhu...
Ma, akak rindu gilew kat ma...tunggu akak balik tau....
~> Love U Mama <~



: : adeQ2 yG akU sAyaNg : :
~> ct (baju pink) > adeq aku yang ke 3, baru form 2 tahun ni...suka gaduh dengan aku..tak pernah bersaatu hati...tapi ada gak la time kami boleh ngam....tp banyak gaduh dari berbaik...agak pemalas..kompem nak bebai dulu law kena buat kerja...tapi aku tetap sayang dia...sebab dia kan adeq aku..

~> baby ( baju puteh)  > Baby tua..hehehe...yang ni yang paling kecik sekali...skrang dah umo 10 thun...yang ni paling rapat dengan aku...manja sikit sebab dia yang bongsu...rajin buat kerja...wlaupun bongsu tapi diA
 lebih matang dari adeq yang no 3...

~> angah > haa...ni adeq aku yang ke 2...paling susah nak bela budak sowang ni....suka cari pasal dengan aku...suka wat masalah...tapi kadang2 pala otak dia ni leh pakai gak...budak pandai...tapi entah la....no komen...skrang umo dia 18...gadoh2 pun aku tetap syg kt adeq aku ni...




hahaha...susah gilew aku nak ambek gambar mama ngan abah aku ni...abah aku ni agak malu-malu kucing...so susah untk aku ambek gambar dia....suka ja aku tengok mama ngan abah aku macam ni....aku sayang sangat2x kat mama ngan abah aku...tipu la law ada owang cakap dia tak sayang kat mak ayah dia kan...
Ma..Abah...terima kasih sebab dah besarkan kakak...kakak janji, kakak akan balas jasa ma ngan abah....dah banyak ma ngan abah berkorban untuk besarkan kami 4 beradik...

~>ABAH~~~~~~~MAMA<~
     !           !           !           !
aKaK        aNgAh      CiTy        bABy

hahahaha

werrkkkkk...padan muka....dah xleh nk kutuk aku agi dah...hahahha...puas ati aku.....

Sunday, 17 July 2011

sifat aMarah...

Marah  ~> apa tu? perasaan kew?errrr...gelora dalam jiwa jew lar...hahahha...
                aku suka marah!...kompem ngeri jew bila dengar kan...hahahha...
aku ni sowang yg cepat naek hangin....huhhh!! tak suka law owang suka ngata benda yang aku tak
 buat...arrr....cam aku nak kill jew owang tu......
Law aku ngah bad mod, plez dont Ganggu2x ok!!!
Heeeeeee....pelik bebenor perangai aku ni kan....camna la aku nak buang sikap panas baran aku neh????
Adik2 aku sllu jew jadi mangsa Amarah aku....( aku kakak yang jahat ) tapi aku
taw ler, adik2 aku tetap sayang kat akak diorang ni.....hahahahha(poyos jew aku ni)....
EZATY!!wehh...buang la perangai buruk hg tu...xda owang nak suka pun.....(diri aku yang satu lg berkata2)
kehkehkeh......

Diri sendiri ~> walaupun aku sorang yang agak panas + baran = kayu api...aku tak suka jadi hipokrit...ni lah              diri aku.....aku xsuka berpura2 dalam kehidupan aku....bagi aku hidup dalam kepura2an xkan wat aku epy....
derita jew babe hidop cam tu....huhhhh!!!!!!! berambos hipokrit dari hidup aku.....!!!nyampah jew aku nak adap hipokrit2 ni.....
neh aku yg terlalu lar hipokrit!!!!

Tuesday, 5 July 2011

JaLaN2x_caRi maKan

Menu hari ni.....
Ni antara menu yang sering aku dan makcik aku adap setiap kali kami dapat gaji....nampak cam simple jew kan....tapi mahal gilew....naseb baek sedap....walaupun nampak macam agak tidak menarik....
Lokasi : Batu Uban
RM 52.50 ...

Monday, 4 July 2011

:: cArta hati ::


Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku
Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
lagu cinta kita bermula
dari mata turun ke jiwa
dari teman menjadi cinta
dan berjanji untuk setia
sehidup semati kita
menjanji kan bahagia
untuk kita berdua selamanya
jangan engkau jangan pergi
jangan tinggal ku sendiri
jangan tinggal kan carta hati
kau janji kan bahagia
ku janji kau tak terluka
teruslah berada di carta hati kita


Read more: http://www.lirikme.com/2011/01/carta-hati-najwa-latif/#ixzz1R9Xw1DFF


Najwa Latif – Carta Hati

Saturday, 2 July 2011

bLack_sofea jAne

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki


Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri